Ciasto michałkowe.

Ciasto michałkowe.


Jeśli chodzi o białe michałki, to zdecydowanie mam na ich punkcie fioła. Gdyby jedzenie ich nie groziło drastycznym przyrostem tkanki tłuszczowej w miejscach, gdzie zdecydowanie nie powinno jej nie być, to pewnie opychałabym się nimi bez przerwy.
Ciasto na bazie białych michałków i serka mascarpone wymyśliłam sama. Łącząc ze sobą same dobre składniki, nie może przecież nie wyjść nic nie dobrego. Ciacho wyszło obłędnie, dlatego też dziele się z Wami przepisem na nie.

Ciasto michałkowe.

Ciasto michałkowe.

Składniki

Sposób przygotowania

Śmietanę ubijamy i dodajemy do niej śmietan fix. Kremówkę mieszamy z serkiem mascarpone i pokruszonymi cukierkami. Upieczony i ostudzony biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy go wcześniej przygotowanym kremem. 

Ciasto michałkowe.

7 komentarzy:

Za wszystkie komentarze serdecznie dziękuję!

Copyright © 2016 Pani Domowa , Blogger