Składniki na zupę krem z marchwi
- 1,5 l rosołu
- 4 marchewki
- cebula
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- łyżeczka curry
Sposób przygotowania zupy marchewkowej.
Marchewkę oraz cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oliwie z oliwek. Przełożyć do rosołu i gotować do miękkości. Przyprawić curry oraz solą i pieprzem. Gdy marchew będzie miękka całość zmiksować blenderem.
Zupę podaję z groszkiem ptysiowym.
Życzę smacznego :)
Spodobał Ci się mój post? Polub moją stronę na Facebooku i pozostań ze mną na dłużej:
Właśnie takie posty mi się podobają! Nie dość, że nic się nie zmarnuje, to i zdrowa zupa na drugi dzień!:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńpolecam wypróbować :) pewnie pojawią się jeszcze inne przepisy na zupy z wczorajszego rosołu - w końcu to nie musi być zawsze pomidorowa ;)
UsuńBardzo lubię takie zupy kremy, chętnie spróbuje przepisu :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńHehe, a w weekend właśnie serwowałam krem z marchewki u nas :) Dodaję jeszcze kapkę jogurtu naturalnego i ziołowe grzanki home made :) pychotka
OdpowiedzUsuńdla mojego dziecka zupy kremy są jadalne pod warunkiem, że dodam groszek ptysiowy, nie ma mowy o grzankach ziołowych, niestety.
Usuń