Zupa z zielonego ogórka jest bardzo delikatna w smaku. Świetnie komponuje się z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Zupę tę można przygotować zarówno na rosole, który nam został jak i gotując ją
od podstaw. Ja zazwyczaj przygotowuję ją w poniedziałki, ponieważ w niedzielę zawsze gotuję więcej rosołu, z którego później można przygotować wiele zup i zaoszczędzić tym czas.
Zupa krem z zielonego ogórka.
Składniki:
- litr bulionu,
- 0,5 kg ogórków zielonych,
- 3 ziemniaki,
- cebula,
- 50 g serka topionego śmietankowego,
- pieprz, sól,
- koperek do dekoracji.
Zupa krem z zielonego ogórka.
Sposób przygotowania:
Do bulionu dodajemy ogórki, oraz odcedzone ziemniaki. Gotujemy ok 10 minut. Dodajemy serek topiony. Całość miksujemy na gładką masę.
Jeszcze nigdy nie jadłam zupy ze świeżych ogórków. Zawsze jadłam takie ogorki na zimno i nawet nie wiem jak smakują po ugotowaniu. Z pewnością twój przepis wypróbuję;)
OdpowiedzUsuńpolecam zupa jest pyszna :)
UsuńMusze spróbować!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis, ja robię tradycyjną ogórkową, ale tę wersję muszę wypróbować.
OdpowiedzUsuńsmaczna,lubię ogórki pod każdą postacią
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie, chętnie wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńWygląda pysznie, aż zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuńZapraszam-Mój blog
Odwdzięczam się za każdą obserwacje :)
O takiej jeszcze nie jadłam! Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam zupy! dziękuję za przepis :)))
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam zupy ze świeżych ogórków.. w ogóle mi do głowy nie przyszło. Aż muszę sprawdzić ten przepis :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńZapisuje☺mam pytanie czy ogórki obierasz czy ze skórką? ☺
OdpowiedzUsuńobieram :)
Usuń