Jeśli chodzi o białe michałki, to zdecydowanie mam na ich punkcie fioła. Gdyby jedzenie ich nie groziło drastycznym przyrostem tkanki tłuszczowej w miejscach, gdzie zdecydowanie nie powinno jej nie być, to pewnie opychałabym się nimi bez przerwy.
Ciasto na bazie białych michałków i serka mascarpone wymyśliłam sama. Łącząc ze sobą same dobre składniki, nie może przecież nie wyjść nic nie dobrego. Ciacho wyszło obłędnie, dlatego też dziele się z Wami przepisem na nie.
Ciasto michałkowe.
Składniki
- Biszkopt kakaowy (wg. tego przepisu)
- 250 g serka mascarpone
- 500 ml śmietanki kremówki
- 3 x śmietan fix
- 500 g białych michałków
Sposób przygotowania
Śmietanę ubijamy i dodajemy do niej śmietan fix. Kremówkę mieszamy z serkiem mascarpone i pokruszonymi cukierkami. Upieczony i ostudzony biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy go wcześniej przygotowanym kremem.
Na takie ciasto to ja mam ochotę :) Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńZapowiada się smakowicie :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo zachęcająco, aż ślinka cieknie! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Tak Po Prostu BLOG :)
Mam regularny ślinotok!!!
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńTakiego ciasta jeszcze nie jadłam :) wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny i prosty przepis :) napewno spróbuję :)
OdpowiedzUsuń