Znakomita i efektowna warstwowa sałatka z mięsem mielonym jest idealna na imprezę, prywatkę, przyjęcie czy spotkanie z przyjaciółmi. 
Polecam Wam sałatkę z nachosami, która stanie się przebojem Waszych imprez, a goście będą się pytali o przepis.
Sałatka ta to istny król imprezy - nawet koronę ma! Uwielbiają ją dorośli i dzieci - głównie dzięki zawartości chipsów.
Sałatka meksykańska składniki:
- mięso mielone 500g
 - pieczarki 500 g
 - przecier pomidorowy 4 łyżki
 - puszka kukurydzy
 - puszka fasolki czerwonej
 - jogurt naturalny 500 ml
 - 6 łyżek majonezu
 - pół główki sałaty lodowej
 - 4 pomidowy
 - 2 czerwone cebule
 - 200 g sera żółtego
 - sól, pieprz, papryka chili
 - ząbek czosnku
 - opakowanie nachos
 
Sałatka meksykańska sposób przygotowania:
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Mięso mielone przesmażamy na odrobinie oliwy wraz z cebulą i przyprawami. Przed końcem smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy.
 - Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Przesmażamy je na maśle.
 - Sałatę lodową myjemy, rwiemy i układamy ją na dnie miski.
 - Pomidory kroimy w kostkę i układamy na sałacie.
 - Na pomidory wykładamy przestudzone mięso i pieczarki.
 - Następnie układamy odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolkę.
 - Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem do smaku. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
 - Ser ścieramy na grubych oczkach, posypujemy nim sałatkę.
 - Z chipsów układamy koronę, a resztę kruszymy posypując nimi sałatkę.
 


Super pomysł na sylwestrową przekąskę
OdpowiedzUsuńOjj... wygląda przepysznie!!!
OdpowiedzUsuńMusi być pyszna! Pozdrawiam, Tak Po Prostu BLOG :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi sie podoba :) Muszę kiedys wypróbować :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na sałatkę :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie! Uwielbiam potrawy kuchni meksykańskiej, w szczególności te pikantne!
OdpowiedzUsuń