Kinder Country to proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Jedyny jego mankament to szybkość znikania z talerza. Ciasto znikło niemalże tak szybko jak szybko je przygotowałam.
Koniecznie zrób to ciasto jak najszybciej.
Przepis na ciasto Kinder Country.
Składniki na ciasto Kinder Country.
- 400 ml kremówki
- 250 g serka mascarpone
- 2 białe czekolady (po 100 g każda)
- 2 mleczne czekolady (po 100 g każda)
- 200 g herbatników
- 4 szklanki płatków ryżowych w miodzie
W pierwotnym przepisie była jeszcze szklanka cukru, jednakże składniki są same sobie słodkie, więc z niego zrezygnowałam.
Sposób przygotowania ciasta Kinder Country
- Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia poukładać herbatniki.
- Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pozostawić do lekkiego przestygnięcia.
Białą czekoladę rozpuszcza się nieco trudniej niż mleczną. Najlepiej zrobić to na parze. Naczynie w której mamy czekoladę nie powinno dotykać gotującej się wody. Czekoladę należy zostawić aby sama się rozpuszczała pod wpływem ciepła. Mieszanie czekolady zbyt wcześnie może spowodować, że się zwarzy. Należy również pamiętać aby do miski z czekoladą nie dostała się woda - ona również powoduje warzenie się czekolady. Dopiero jak większość czekolady się rozpuści można ją wymieszać delikatnie. Resztę kostek rozpuści się w gorącej czekoladzie. - 200 g śmietany kremówki ubić na sztywno, następnie dodać mascarpone i ubijać ok
1 minuty. Ciągle ubijając dodać cienkim strumieniem białą czekoladę. - Do masy wsypać 3 szklanki płatków. Całość wymieszać i wyłożyć na wcześniej przygotowane herbatniki.
- Na masę ponownie wyłożyć herbatniki.
- W kąpieli wodnej rozpuścić tym razem mleczną czekoladę.
- 200 g dobrze schłodzonej śmietany kremówki ubić. Dodać cienkim strumieniem rozpuszczoną mleczną czekoladę.
- Ciemną masę wyłożyć na herbatniki i posypać ją pozostałą częścią płatków ryżowych.
- Ciasto wstawić do lodówki na minimum dwie godziny do lodówki.
Jadłam to ciasto i robiłam je już kilka razy i faktycznie jest bajecznie pyszne! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTyle razy planowałam je zrobic i zawsze coś mnie powstrzymuje :(
OdpowiedzUsuńCiasto jest naprawdę pyszne i mało czasu zajmuje, więc polecam zrobić :)
UsuńMam ślinotok! Normalnie to jest coś dla mnie. Chrzanić dietę! ;)
OdpowiedzUsuńOdchudzanie zaczniemy po nowym roku, teraz nie warto ;) Za dużo by się straciło ;)
UsuńCiasto jest świetne ale dla mnie za słodkie ... aczkolwiek moja Sikoreczka co do ostatniego okruszka by zjadła; )
OdpowiedzUsuńTo jest wersja bez cukru więc mniej słodka ;)
UsuńCiasto jest świetne ale dla mnie za słodkie ... aczkolwiek moja Sikoreczka co do ostatniego okruszka by zjadła; )
OdpowiedzUsuńWyobraź sobie, że ostatnio dostałam ten przepis od koleżanki i też robiłam to ciacho! :3 Najlepsze i najsłodsze :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko;) Tak Po Prostu BLOG Będzie mi miło jak zajrzysz do mnie :)
Dla mnie to też faworyt ostatnio ;) mogłabym jeść w nieskończoność, jakby nie jego kaloryczność ;)
UsuńO jacie ale genialny przepis, muszę wykorzystać, koniecznie !
OdpowiedzUsuńKochana mogłabyś poklikać u mnie w najnowszym poście o TU ? Byłabym wdzięczna :)
Pozdrawiam,
PatrisyaStyle
polecam, ciasto naprawdę łatwe w wykonaniu i pyszne :)
UsuńMoże być pyszne to ciasto, ale nie bardzo wiem jakie płatki ryżowe w miodzie masz na myśli.
OdpowiedzUsuńMoże być nestle kangus - co prawda jest to pszenica ale łatwiej dostać. Ja robiłam właśnie na tych płatkach :)
UsuńO Boshee....cudowny przepis!!! Mniam ♥
OdpowiedzUsuńPysznie wyglada .Musze wkoncu je zrobić:)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie jadłam, wygląda pysznie i chętnie wypróbuję ! :)
OdpowiedzUsuńMogłabyś kliknąć w linki w poście TUTAJ ? Dzięki ;*
Z przepisu wynika, że jest naprawdę łatwe. Przy najbliższej okazji wypróbuję. Może w święta?
OdpowiedzUsuńczemu nie?:)
UsuńJadłam to ciasto, jest bardzo dobre.
OdpowiedzUsuńJa nie mogę!!!! Moja kochana biała czekolada jest w przepisie na ciasto, gdzie nie trzeba nic piec! Takie przepisy KOCHAM :D! Ale też się spytam, czy podając ,,płatki ryżowe w miodzie" miałaś na myśli płatki śniadaniowe dodawane do mleka :)?
OdpowiedzUsuńBisBrothers
tak patki śniadaniowe :)
UsuńMusi być bardzo słodkie, ale kiedyś, na jakąś okazję się skuszę :p
OdpowiedzUsuńNie użyłam cukru więc nie jest aż tak słodkie. Wiele przepisów na to ciasto jest z cukrem, myślę, że wtedy byłoby zbyt słodkie.
UsuńNajlepsze ciastko świata, kiedyś je jadłam w pracy teraz po prostu awwww chętnie je zrobię :^^ a jak zrobię otaguję Cię na fb :)
OdpowiedzUsuńz niecierpliwością czekam na zdjęcie ;)
UsuńI teraz zamiast spać będę piec :) dzięki!
OdpowiedzUsuńBrzmi i wygląda bardzo bardzo zachęcająco. Kurcze aż spróbuję je zrobić.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Życzę ciepłego i miłego weekendu.
Bardzo dziękuję ;)
UsuńŚwietny przepis, koniecznie muszę zrobić takie ciasto :)
OdpowiedzUsuńZnam to ciasto i też je bardzo lubię. Warto polecać :)
OdpowiedzUsuń