Dziś mam dla Was przepis na torcik lodowy. Z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy, nie wymagana jest żadna umiejętność pieczenia, oraz żadne inne umiejętności kulinarne.
Do przygotowania domowego tortu lodowego potrzeba zaledwie czterech składników i ok 10 minut. Co najważniejsze tort lodowy przygotowuje się z gotowych lodów i w tym tkwi cała prostota jego wykonania. U nas w okresie letnim taki torcik, na stałe gości w zamrażalce.
Torcik lodowy - składniki.
- 2 litry ulubionych lodów,
- owoce np. truskawki,
- 1 opakowanie masy kajmakowej,
- 1 opakowanie herbatników.
Torcik lodowy - sposób przygotowania.
Przygotowanie jest banalnie proste. Należy lody wyciągnąć z zamrażalki, następnie tortownice wyłożyć folię spożywczą. Do tortownicy przekładamy lody. Warstwę lodową smarujemy masą kajmokową. Następnie układamy wcześniej umyte i pokrojone owoce. Wierzch posypujemy pokruszonymi herbatnikami. Gotowe ciasto wkładamy do zamrażalki.
Prawda, że proste?
Prosto i pysznie ☺ Zjadłabym kawałek takiego torta ☺
OdpowiedzUsuńO rany... MNIAM! Wszamałabym bez pytania. ;)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi apetytu. To połączenie kajmaku z lodami i owocami daje gwarancję dobrego smaku.
OdpowiedzUsuńO tak :)
UsuńKoniecznie muszę zrobić, bo za lody sprzedałabym duszę :)
OdpowiedzUsuńNie tylko Ty ;)
UsuńJeszcze nigdy nie wykorzystałam tak lodów :)
OdpowiedzUsuńTo musisz koniecznie spróbować! :)
UsuńNie sądziłam, że zastanę u Ciebie taki wpis! Ale jestem pozytywnie zaskoczona, przepis już zapisany i w weekend będę robiła eksperyment czy mi wyjdzie, bo jem już go patrząc na te zdjęcia :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Tak Po Prostu BLOG :)
Tutaj nie ma co nie wyjść i to jest najlepsze :)
UsuńBardzo proste. Już czuję ten niesamowity smak w buzi.
OdpowiedzUsuńPyszność.
OdpowiedzUsuń