Dziś mam dla Was przepis na szybki i prosty jabłecznik, a przy tym bardzo smaczny.
Składniki:
- 25 dag margaryny
- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki mleka
- 4 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
- słoik gotowej masy jabłkowej.
Sposób przygotowania:
Margarynę z cukrem i mlekiem podgrzać, aż do rozpuszczenia. Ostudzić. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, jajkami i przestudzoną masą. 3/4 ciasta wylać na posmarowaną i posypaną bułką tartą blaszkę. Piec ok 3 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Masę jabłkową wyłożyć na zrumienioną część ciasta, a na nią wylać pozostałą część ciasta. Piec kolejne 20 minut.
Wyglaga pysznie. 🙌
OdpowiedzUsuńMyślę że lepiej smakuje jak wygląda ;)
UsuńSkoro mówisz, że szybki sposób, to chętnie wypróbuję ten przepis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Nie licząc pieczenia, to cała reszte przygotowuje się blyskawiczbie. Przy piekarniku nie trzeba stać przecież ;)
UsuńUwielbiam jabłecznik i ma to jeszcze lody albo bitą śmietaną :)
OdpowiedzUsuńZ lodami na ciepło najlepszy ;)
Usuńszkoda że nie mam piekarnika ;/
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, chętnie spróbuję. Uwielbiam jabłecznik!
OdpowiedzUsuńNarobila mi Pani ochoty na taki szybki jablecznik :-)
OdpowiedzUsuńSpróbuję wykorzystać ten przepis (nie ma jak to upiec coś dobrego i w miarę szybko) - ja jabłecznik robię na kruchym cieście.
OdpowiedzUsuńPyszności! Z chęcią zjadłabym kawałek. :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jabłeczniki z takim gotowym musem :)
OdpowiedzUsuńOj pomimo późnej pory skusiłabym się na kawałek :)
OdpowiedzUsuń